Förra veckans slut var tung och jag slog på sparläge, energisparläge, för att inte bara lägga mig i en hög och tycka synd om sig själv. Nej, ingen jag kände dog, ingen blev eller är plötsligt dödssjuk, utan det handlade endast om Försäkringskassan. Det känns dock som om de sprider död, dödslängtan och dödliga sjukdomar i kring sig, trots att de inte tillåter människor vara sjuk eller i behov av hjälp. Med fem dagars, fem hela dagar, av utbildning kan de som gör dessa bedömningar, titta på mina papper och sedan säga: Du har ingen arbetsnedsättning. Du har inga varaktiga problem. Om de kunde trolla i samband med sina ord, göra en frisk och problemfri skulle jag inte tycka illa vara. Men då de säger så utan att kunna veta, hugger de en i ryggen. Regelverket kräver det.

Denna vecka ryckte jag dock upp mig och tog tag i allt med Förbannadekassan igen. Breven tog sammanlag sex och en halv timma att få ihop, aktiv tid. Jag är glad att jag tycker om att skriva och formulera mig, sammanställa saker till stycken där allt hör ihop. Men så svårt att hålla borta allt det jag kan, allt som är bra, allt jag är bra på och allt som fungerar. Vilken utmaning. Känner mig som jag har gjort ett stordåd vid datorn.

Åh, men jag har gjort ett stordåd till i veckan. Jag har lämnat blod. Andra gången nu och jag känner mig verkligen som en hjältinna bland många andra där i Blodbussen. Stämningen är god och skämten många. Vi var tre som dessutom hade en liten tävling om vem som fyllde blodpåsen snabbast. Jag kom sist. Ska trimma mina blodkärl lite till nästa gång eller be dem ta högerarmen, den känns snabb!

Sedan har jag ju superhjälte utseende just nu. Visserligen bara vänsterknät som passar in på beskrivningen men ändå. Tror jag måste köpa lite tejp själv och dra några remsor lite här och där, på lite mer synliga ställen. Hoppas på ytterligare en bra vecka och på fina svar på bina brev här framöver. Risken är stor att jag hamnar i en liten hög igen men tänker på den där kvicksilvermannen i Terminator, bara smälta samman hålen som uppstår i kroppen igen eller samla ihop bitarna av sig själv och helas om man går i stycken. Jag, en superhjältinna med supertalanger. Jag drar några Terminator citat då jag lika är inne på de filmerna. I’ll be back. Hasta la vista, baby. Och till F-kassan önskar jag hett att jag kunde bara säga; Consider that a divorce

5 feb 2017