Ha, ha nu är den här, den mest underbara av alla årstider! De som ännu inte upplevt vårvintern på riktigt ännu bör ta tag i det snarast. Sol i kombination med snö och dropp från taken. Ut på sjön, isen och pimpla, göra upp eld och grilla, ibland firrarna i folie, annars falukorv, hamburgare eller parisare, souvas med uppstekt palt eller pannkaka, dricka varm choklad och äta apelsiner.

dscn1005.jpg

Solen värmer i ansiktet, många fräknar, en tur med skotern eller på skidorna i solsken, har man tur och eller är morgonpigg kan man få åka längdskidor på skaren också, glida fram överallt, helt utan begränsningar. Frihet i en liten ask och kan vara ett billigt nöje.

Alla dessa humlor, det vill säga skotrar, kan dock störa friden och idyllen, ibland med surrandet, hoppandet och körandet, ibland för att dessa dyra tingestar behagar att ge upp på en, fastna och bråka rent allmänt, gå sönder. Dessa kan vara ett väldigt dyrt nöje.

img-4627.jpg

Boka in en vecka i paradiset, det behöver inte vara så dyrt, hyran av en stuga och eventuellt skidutrustning. Gräva en snögrop och fixa picknick kostar inte många kronor, köp ett fiskekort och lyckan är gjord, värt det mesta. Alla vi som redan vet, vi har glädjen framför oss. Lyckliga oss!

28 mar 2013