Sushi är mat att bli riktigt lycklig av, rena fräscha smaker och man känner sig underligt nog nyttig då man sätter i sig dessa vackra mumsbitar. Att ha möjlighet att kunna gå ut på stan och köpa en tallrik läckerheter av detta slag får ett stort leende att ta plats i mitt ansikte.

img-1847.jpg

Om man inte kan köpa färdiggjorda så får man fixa egna och då kommer glädjen redan när man tillagar den i glada vänners lag, sedan när man upplever smaksensationerna av bitarna doppade i soja/wasabi djupnar glädjen och till sist sitter man och småler fånigt när man tänker så mycket gott man ätit.

img-1849.jpg

Jag har dock en tendens till att säga att man blir så härligt mätt på sushi men har kommit fram till att det endast gäller när jag köper den färdiglagad, 8-12 bitar, för varje gång jag har lagat hemmavid så har jag ätit bra mycket mer än en så, till följd av en alltför stor mättnadskänsla samt en mage som ser något gravid ut.

Igår lagade vi sushi på 10 dl ris och det blev nästan exakt 100 bitar och vi var fem stycken... Ok, det blev lite över men vi käkade på rätt duktigt och i alla fall jag blev mer än härligt mätt, snarare övermätt och jag såg ut som om jag var i vecka 32. Men åh så gott. Även denna gång var favoriterna Nigiris med rå lax och avokado och Norimakis med lax, avokado och gurka. Men en riktig god uppstickare var Urimaki med lax och sesamfrön. (Är en liten laxnörd då det kommer till dessa gobitar.)

img-1850.jpg

Nu har lilla Arvidsjaurs sushiätare tur, Café Greys ska nu börja med sushi på torsdagar, för japanskt har man inte kunnat handla här på något matställe.

Ät gott och må gott!

 

9 jan 2013