Hon har spårat ur totalt, hon har helt tappat greppet.

Att spåra ur då och då är helt ok, skulle tro att det kan vara rent ut av nödvändigt för ens egen utveckling. Man ska inte följa rälsen hela tiden, följa den utstakade vägen som någon annan tagit ut riktningen för, det finns mer som kanske passar en bättre. Man behöver få glida iväg på egna turer som inte andra redan tagit, möta hinder som man måste lösa, bygga broar över djupa skrevor, spränga berg och sten där det behövs, för att sedan kunna tuffa vidare på egen hand.

Jag tycker det är häftigt att se andra spåra ur, se dem våga följa sin dröm, sina egna idéer och önskningar. Man kanske inte tar en väg som alla uppskattar eller som ens gör att man lyckas nå det mål man satte först men tänk på klyschan: Det är vägen som är målet. (Det lär man sig, om inte förr, då man har en liten knatte, som själv vill gå från punkt A till B, då är målet inte grejen!)

Jag älskar att själv spåra ur då det finns energi och ork, ibland infinner det sistnämnda just för att man just börjar spinna på något nytt. Bara att prata om och nafsa på nya tankar,  idéer och upplevelser, gör det lättare att öppna ögonen för möjligheter, för sådant man förut inte kunnat se.

Ibland behöver man få spåra ur på en vän, skälla, skrika eller bråka med en familjemedlem, ta striderna där det är obehagligt. Jag älskar inte direkt att bråka och ifrågasätta men är det viktigt så gör jag det, för att det är värt det, viktigt att spåra ur och bry sig, lägga sig i om man tror att det hjälper. Sen då man har fel (vilket händer hm, väldigt sällan…) får man helt enkelt be om ursäkt, förklara sin goda avsikt. Men jag kommer aldrig ge upp mina nära och vänner utan strid. Har jag betett mig illa på något sätt, utan att riktigt förstå det själv, eller om jag har missförstått något, så förutsätter jag att de som bryr sig om mig inte låter mig komma undan med det, utan ber mig förklara så att jag har en chans att gottgöra. Kan vara en otrevlig upplevelse, från båda håll men god vänskap är värt det. Jag är värd en andra chans.

Här hemma spårar vi också ut lite då och då.

img-1599.jpg

Så spåra ur, ofta om det så behövs!

28 jan 2013