Kanske blir det en resa rätt snart i några veckor. Medicin i form av värme, sol, bad, thaimasage, god mat, vila och inga vardagssysslor. Låter som musik i mina öron och min kropp jublar i tysthet över möjligheten.

Det kan bli rätt blött också, i form av Songkran, som infaller nu i april. Sonen kommer att älska att bli blöt och blöta ner andra för att i sann thailändsk anda fira in det thailändska nyåret, gå in ren i det nya.

dscn6359.jpg

Nåväl ren är väl diskuterbart, man kan också bli välsignad med vatten utblandat med barnpuder. Det ska ge tur och lycka. Högtiden passar bra in i april i och med att det är den varmaste månaden i Thai. Festivalen är både fantastisk och krävande, man får räkna med att vara blöt och geggig i några dagar, hur många beror på var i landet man är.

En extra speciell Songkran jag varit med om var då jag kom från en resa i Vietnam till Bangkok med full packning. Jag hade tur att det var på dagen då det inte var lika intensivt som på kvällarna. Denna dag är det nämligen ingen som går fri. Det är till och med tillåtet att smeta ner och kasta vatten på de annars så strikta poliserna. Jag kom relativt torrskodd in på mitt hotell och sedan dressa om för fest.

dscn6320.jpg

dscn6318.jpg

Tyvärr är det också så att ingen tid på året dör så många i olyckor i Thailand som under denna högtid, inne i städer blir gatorna halkiga och kör man ”motorbike” kan man få hinkvis med vatten på sig som resulterar i rätt många krascher.

dscn6308.jpg

Välsignelse till alla och halkigt i massor för flipp flopp bärande fötter.

dscn6288.jpg

Längtar efter lite thailändsk godhet och gästfrihet.

dscn6365.jpg

Så om om vill väl så ska vi plaska snart, min son och jag i goda vänners lag!

22 mar 2013