Då livet blivit en massa borde och måsten är det dags att ta tag i sitt tänkande. Måste och borde, tar en massa nödvändig ork och energi ifrån oss. Jag måste putsa fönster, stönade var och varannan, i min omgivning, ut här i höst. Det låter fruktansvärt arbetsamt och är det verkligen ett måste? Beror kanske på vad man lägger in för värdering ordet. Prova det här: I morgon måste jag städa! Eller: I morgon städar jag. Jag borde verkligen börja träna! Eller: Jag ska träna tisdagar och torsdagar. Många skulle nog spara en hel del energi genom att ta bort dessa två ord.

Man kan lyckas skapa en massa jobbiga måsten även av det som känns lockande och kul. Jag måste verkligen ringa min vän i morgon! Eller: Jag ska verkligen ringa min vän imorgon. Jag måste boka semesterresan i morgon.

img-2395jpg.jpg

Man kanske inte lyckas ta bort orden jämnt men jag tror det räcker långt att reducera dem med en tredjedel.

Jag har inga andra nyårslöften än att varje år försöka få mina måsten och ”borden” att bli färre och att leva än mer i nuet. Svåra löften för mig men jag siktar på stjärnorna, når jag stratosfären är jag helt tillfreds utan att känna att jag nöjde mig med mindre!

17 dec 2012