…gör man det är allt möjligt, för låter inte det som något att eftersträva, att man får gå på gåshudskänslan? Häftigt att tillåta sig se möjligheterna i glöden, lägga på mer brännbart material, se första lågorna flamma upp och sedan sitta vid en eld som brinner för fullt, göra det man vill och vågar försöka erövra det man brinner för. Jag älskar det engelska uttrycket och skulle gärna vilja leva mer på det sättet, mer än vad jag gör i dagsläget. Vissa perioder i livet har jag gjort just detta och det har verkligen varit ett bra sätt för mig att få leva fullt ut, att utnyttja min tid och prioriterar något som är viktigt just för mig och inte för andra.

Det hände mycket i min omgivning som fick mig att fundera om jag levde mitt liv som jag ville. Var då rätt dålig i kroppen och lät tanken på att delvis leva i ett varmt land för att få må bra, utvecklas. Bara tanken allena fick mig att få gåshud, den fick mig att leta mig fram till möjligheterna och resultatet blev att jag under vintern i fyra år levde och arbetade i Thailand. Jag skapade själv mina möjligheter och viljan samt god timing gjorde att jag plötsligt stod där i Thailand, blev på plats erbjuden ett jobb och blev tvungen att snabbt fatta ett beslut, bestämma mig för att stanna och jobba eller åka som biljetten hem uppmanade mig till. Tre veckors semester blev till tre månaders jobb. Jag kan än idag få både rysningar och gåshud när jag tänker på det och jag är så glad att jag vågade gå på min känsla och att mina nära stöttade mig fullt ut i beslutet, att mor lilla mor som reste med mig, klarade av sin första ensamresa, hem till Sverige, i flera etapper, för att ge mig min dröm och frihet i min egen kropp. Kan inte tacka henne nog för det.

 

mia-on-her-bike.jpg

 

Inför ett annat stort beslut, det största jag någonsin varit med att ta, var att bestämma sig för att skaffa en liten. Den gåshuden och de skakningarna var verkligen omvälvande och vilket resultat sen. Det bästa av alla beslut, det finaste jag någonsin varit med om att skapa.

Ibland kommer gåshuden av mindre stora beslut och idéer, att tävla och flytta gränser för vad man klarar har varit en för mig. Idéer som har med skapande att göra, bidrar med mycket knotter. Känslan av att peppa någon som är mottaglig, föreläsa eller prata om något jag brinner för. Magpirr inför att ringa ett viktigt samtal som kan ge nya möjligheter, prata med någon om eventuella intressanta framtidsplaner. Våga och vinn må vara ett slitet uttryck men ack så sant. Vad du än kallar det, gåshudskänsla, följa de idéer som ger mest energi, så handlar det om att skapa sin egen tur och lycka, inte bara vara en åskådare i sitt eget liv och endast se vart livet för en, utan själv fånga och utforma det liv man önskar, för det är bara att inse att L'Oréal visste det för många år sedan, Because you're worth it!

Follow your goosebumps kan alltså innebära massor, ett jobb och boende i Thailand eller en bäbis men det innebär med all säkerhet att du tar täten i ditt eget liv.

10 feb 2013