Underbart att få vakna av en ljus liten stämma som säger: Heeeej! och sedan värsta leendet med massor av glitter i ögonen och ett: Di-di och mamma! Vi väljer att ligga och dra oss en stund sedan går vi och tänder granen och döm om vår förvåning att tomten redan varit förbi en sväng med några paket och lagt under granen. Vi öppnar med spänning och där fanns både en bok, saxar för pyssel och en pruttkudde! Det änglaskrattet som hördes ur min sons mun vid det kraftiga pruttljudet, värmer gott i mammahjärtat.

Sedan är det dags att göra upp brasor, en i järnspisen i köket, för där är det bara 17 grader och en i insatsen i öppenspisen, ljuvt varmt blir det överallt medan vi äter en rejäl frukost.

Sedan full lek och bus. Nu är klockan tio och vi har redan lekt för en hel dag, så nu sitter vi vid var sin dator och sonen hittar nöjt sin bokstav på tangentbordet, H och säger glatt. Di-di! finner sedan M och säger, Mamma.

Nu ska vi njuta i stora mått innan lunch och sovstunden. God Jul önskar vi från ett minus 28 gradigt Arvidsjaur. Hoppas ni har lika mycket julefrid och julstämning som vad vi har. Låt flaskan med starka varor stå i dag och ikväll. Ge denna dagen till barnen, familjen, vännerna och släkningarna utan hårda ord och tårar.

Kram och ännu en gång, God Jul!

24 dec 2012