I från alla världens hörn, ett sådant vackert och talande uttryck. Kan nästan se dessa ”hörn” framför mig.

Om jag är ute och reser är det ofta med ryggsäck och en reskassa som är något begränsad. Men så fantastiskt roligt att spana in miljöer och interiörer där man tar sig fram eller små affärer med intressanta ting. Jag skulle vilja köpa med mig lite från alla ställen, om inte till mitt eget hem så till någon annans. Mia resande inköpsansvarig för Indiska, låter inte det bra? Låter fantastiskt, ännu bättre om det vore sant.

En del små saker kan få plats trots allt i packningen. Ibland rycks jag med lite för lätt i mina inköp, till mitt eget hem. I Gambia fick jag med mig ett par tyger som var otroliga, där. Väl hemma passade de inte in hur jag än försökte fixa och flytta om. Nå, de är kvar i väntan på passande miljö.

Det är ibland svårt att inte bara gå på vad man tycker är snyggt eller som talar till en i situationen, till skillnad från vad man ”behöver” i inredningsväg. Men nu har jag kommit lite längre, försöker begränsa mig till att handla bara det som jag kan tänka ut en plats eller idé till. Kan vara så att idén inte sätts i verket inom vad jag egentligen tycker är rimlig tid men då har jag i alla fall försökt vara klok.

Det ger sådan glädje och lycka för mig, att få hålla på med inredning och inredningsdetaljer. Det är inte ofta budgeten räcker till just det som jag ser i tidningar och artiklar men drömmer ibland om den stora vinsten och funderar över vad jag skulle kunna göra då. Sedan brister bubblan ovanför huvudet och jag är tillbaka i verkligheten igen för att hitta egna, rimligare idéer.

I mitt hem blir det atoller av ting som hör ihop och möbler som jag tycker om eller njuter av. Ofta är det fynd av olika slag som jag gör något eget av. Jag älskar att gå på loppis, antikaffärer och dyl. Det märks rätt tydligt hemma hos mig. I ett svenskt hörn i mitt hem finns detta:

 img-1564.jpg

Jag älskar det i all enkelhet, svart och vitt mot detaljer i guld. Stolarna är gamla grönbetsade karmstolar som med lite ny färg och ett vackert mönstrat tyg fick ett nytt liv. Bordet har jag målat, en utemöbel från IKEA, spegeln fyndade jag på Jysk och tavlorna hittade jag på Köp och Sälj på Facebook, förvaringslådorna på Rusta och trädet nått lyckat inköp från, nånstans. Var för sig, kanske inga skönheter och definitivt inga dyrgripar men ihop trivs de bra och mitt öga får lugn.

Jag har som många andra så mycket idéer vad jag vill göra. Det står en massa lyckligt inköpta möbler på min vind och arbetsrum som bara väntar att få nytt liv. Så den som säljer tid, ork och oförstörd sömn, hör av er. Jag har fler ”hörn” som vill skapas!

20 nov 2012