Det händer att det händer med händer, att de blir rastlösa, rör sig nervöst, knackar på ett bord, stressar, styrker över ett byxben. Det händer att det händer med händer, att de är ömma, mjuka, tröstande, trygga, maserande och förtroende ingivande. Det händer att det händer med händer att de avvisas när de vill väl. Det händer att det händer med händer, att de är hårdhänta, slår, nyper, håller någon på avstånd, gör någon illa. Det händer att det händer med händer, att de får problem, skadas och stympas. Det händer att det händer med händer, att de viftar, gestikulerar och blir ivriga. Det händer att det händer med händer att de får jobba för hårt.

Händer av alla de slag berättar mycket, bruna händer med valkar, ljusa och mjuka händer, torra händer med motorolja, måla, händer med små sår eller knotiga, ådriga och rynkiga. Det finns också bortskämda händer som fått omvårdnad i form av manikyr och lack och det finns eftersatta med spruckna nagelband och naglar som delar sig.

img-1366.jpg

De allra flesta händer är vackra, för de talar för sig själv och visar sin egen historia. Jag tycker om mina nära och käras händer för jag vet mycket om deras ägare och vet hur godhjärtade de är. Jag har aldrig haft långt till att få en hjälpande hand och hoppas att jag är lika nära i min tur. Önskar alla minst en hand som stöttar och som minst en som håller ert hjärta mjukt.

Det händer att det händer med händer att de söker ett annat par, ett par att vårda och dela livet.

Håll mitt hjärta

Håll mitt hjärta Håll min själ
Lägg mitt huvud I ditt knä
Säg att du menar
Och vill mig väl
Håll mitt hjärta Håll min själ

Som jag väntat alla år
Du kan läka mina sår
Ta mina händer och gör mig hel
Ta mitt hjärta
Ta min själ

Håll mitt hjärta Håll min själ
Låt mig bara stanna här
Så allt jag ber dig allt jag begär
Håll mitt hjärta Håll min själ
Håll min själ

Text av Björn Skifs och musik av Peter Hallström och Lasse Andersson

31 jan 2013