Har funderat en del på vad man verkligen skulle kunna sälja om man skulle kunna producera en riktigt smart produkt. Vad saknar till exempel människor här uppe i norr egentligen?

Mitt i smällkalla vintern efter, i mina ögon sett, en mindre lyckad sommar då det kommer till vädret, är det många som ser rätt bleka, gråa och lätt gulgröna i hyn. Någon smart person fick för x-antal år sedan en snilleblixt och skapade Brun utan sol. Förstå vad den människan ska vara nöjd med sin produkt idag och dessutom tjäna en hel del pengar på smeten.

Jag skulle vilja gå längre, vill ha det riktiga, för jag vill ha värme också. Jag vill fånga solen på burk. Tänkte suga ner solstrålar och värme i en snygg förpackning och ta ner så mycket att det räcker ca en timma, beroende på kundens behov förstås. Den skulle kunna täcka en yta på, låt oss säga, 200 kvadrat eller mer om det är flera som ska njuta i värmen och kunna röra på sig lite utan att komma utanför zonen.

Man skulle kunna variera burkarnas utformning med tanke på den kund man vill nå, en bild på en verktygslåda för snickaren, en badstrand för solbadaren, en White board för läraren… Nej, det sista skulle nog inte sälja alls men i övrigt kanske? Naturligtvis måste man kunna stänga locket och inte använda upp allt på en gång. Man skulle kunna ha möjlighet att köpa ekonomiförpackning, en dryg burk och till ett förmånligt pris.

Nå, endast fantasin sätter gränser sägs det. Men ibland dyker hindren upp i alla fall. Jag får nog knalla väg till apoteket så länge. Har sett att det där på hyllorna finns D-vitamin droppar för vuxna och efter denna sommar säljs det som aldrig förr! Leve apoteket som lyckas sälja droppar av sol.

dscn0909.jpg

Koh Lanta i mitt hjärta

5 dec 2012