Efter en mycket kall men mysig annandag, då jag sov framför öppenspisen, har värmen kommit åter till mitt hem. Tänker att jag har det bra som har eldhärdar i kök, vardagsrum och sovrum. I sovrummet står nämligen en rund kakelugn från sekelskiftet, muren är fixad och skorstenen är tryckt och godkänd. Detta är ett till hörn av historia i mitt hus. Bild kommer senare.

Om strömmen går och har tänkt hålla sig borta en tid, så är folk komma att bo hos mig. Motprestationen blir att bära ved så svetten lackar och eventuellt ta med nått att äta som vi lagar till på min Idun gjutjärnsspis. ”Mias värmekriscenter i bistra tider”.

Hemma hos mig finns ännu en värmekälla. Den värmer alltid i mitt hjärta men den värmer även om natten under täcket, lillemans små fötter. Om han har nästlat in sina fötter under mitt täcke fungerar han ungefär som en doppvärmare i ett akvarium. Upptäcker att jag då snabbt tar mig utanför, för det blir alldeles för varmt, trots att de små raringarna bara är i storlek 23. Samma små fötter fungerar som kylklampar i en kylbag då tassarna är frusna. Jag älskar dessa fötter som kommer smygandes till mig och även ägaren till dem.

29 dec 2012