Hm, många gånger har jag tänkt att jag borde bli lite mer fåfäng. Det är inte så att jag är utan fåfänga men den borde absolut öka. Jag kan ha jobbat en hel dag, inte nu men förr, varit och ”pudrat näsan” på toaletten men missar att komma ihåg att titta mig själv i spegeln. Inte hela världen men ibland händer det, då arbetsdagen är slut och jag kommer hem ser mig i spegeln, att jag rycker till. Spegelbilden kan då avslöja diverse piff som hade behövt göras vid ”pudra näsan besöken”.

Nåja, jag tycker dock att jag jobbar på en bra typ av arbetsplats för där är så många barn. Visst, vi är långt ifrån alltid överens men ändå håller dessa gryn hjärtat mitt i sina små händer.

Här om veckan kom jag till jobbet, lite lätt stressad och hade väl inte riktigt tagit på mig det snyggaste jag hade och till det handledsvärmare, för funktionen och håret, tja vi kan säga att på morgonen insåg jag att det enda jag kunde göra var att dra ihop allt till två flätor. Men där och då kommer en elev fram till mig och säger: Men Mia, du är alltid så häftig! Jag riktigt kände hur hakan slog i golvet med en dov duns och ögonbrynen hastigt åkte upp i hårfästet. Snabbt hämtade jag upp hakan och sänkte ner de oplockade ögonbrynen till normal höjd och sa lite försiktigt: Hur menar du då? Ja, men titta, du har ju sådana där snygga handleds grejer och så har du ju flätor och allt!

Jag tänker på utrycket: Av barn får du höra sanningen, beslutade mig för att det var en sådan jag fått höra och log resten av lektionen. Denna fina komplimang gjorde min dag men det är inte alltid de är så positiva, de första jag kommer att tänka på är: Mia, har du glömt att kamma håret idag? Då hade jag faktiskt försökt att” krama upp” lockarna. En annan är: Mia, skulle inte du kunna ha kjol ibland? Jag funderade lite och frågade: Men är jag inte fin i det jag har på mig? Jo, i och för sig men du skulle vara ännu finare i kjol.

Jag älskar deras underbara spontanitet och ärlighet och ibland kommer dessa härliga spontana barnauttryck från vuxna. Jag hade nämligen vid ett tillfälle gjort ett försök att locka håret med locktång och en vän kom förbi och jag sa: Åh, vad svårt! Jag kan ju inte. Hon tittade på mig, lutade något på huvudet och sa: Jaaa, det ser ut som om du sovit lite konstigt…

Fram för fler snällt framförda sanningar och det är jag som väljer vilka av dem jag vill lyssna på. Mia du är så häftig, är den jag väjer av de som jag skrivit om idag!

7 feb 2013