Det är inte alltid uppskattat med uppmärksamhet

Ibland gör man något riktigt bra och får en klapp på axeln, en handskakning eller en rejäl kram. Kanske man till och med får ett pris eller en utmärkelse för en prestation, står där uppe på scenen, överst på pallen och glittrar ikapp med pokalen!

Det händer också att man gör något dumt, bråkar, ljuger, sårar någon man tycker om, säger en tråkig komentar eller kanske drattar på ändan framför snyggaste killen/tjejen. Den uppmärksamhet man får då blir förklarligen mer negativ, kanske en utskällning, en besviken blick, tårar eller ett hånskratt.

Jag har de senaste dagarna ännu en gång insett att om man nu ska skaffa sig uppmärksamhet, kan man väl satsa på den positiva, att göra det med stil! Jag är för tillfället ordentligt haltande och i uppförsbackar, med barnvagnen snackar vi haltande snigelfart! Vissa dagar linkas det mer och andra mindre. Detta drar ofta till sig blickar av olika slag (särskilt snigeln!). OM man nu ska halta gäller det dock att ha på sig rätt utstyrsel på sig!

Om du vill få lite lätt frågande, deltagande och kanske något föraktfulla blickar, ta på en halvlång, lite intetsägande (men skön och praktisk!) jacka och dra ner mössan något. Vill du få lite gladare, piggare, nyfikna och uppskattande, ta på korta skidjackan med tillhörande brallor! "Oj, undrar vad den där haltande skidtjejen varit med om?!" Genast kan man känna sig något tuffare, coolare och mer spännande!

Kan hända att jag är lite, något, paranoid av mig men för att vara på den säkra sidan, tänker jag satsa på den lite mer sportiga looken ett tag! "Droppade 10 meter och vred mig i knät looken". ;)

 

13 nov 2012