Skulle kunna ta foton på en hel massa av dem eller använda de jag redan har. Men det är inte rätt att hänga ut dem. De flesta vill inte erkänna att de är bevingade och har gloria, att de vakar över en med änglalikt tålamod och peppar med fina små tillrop, att de lyfter en över gropar och hinder. Några av änglarna i mitt liv lever, några gör det inte. De änglar jag tänker på är riktiga vänner. Vad de finns i mitt hjärta. Jag har förmånen att ha många nära och fina vänner. Nu är många lite otrevliga och väljer att bo där jag inte bor men förutom det är jag välsignad.

Det finns vänner av olika slag, nya vänner som kommer en väldigt nära, äldre som bor vid hjärteroten ”rotkompisarna” och hur man än gör, hur man än beter sig finns de alltid där. De vet vem man är fast man kan uppföra sig illa ibland.  De finns andra man aldrig kommer riktig in på livet. Det dyker upp nya vänner man bestämmer sig för att nå som är värda att kämpa för, gamla vars vänskap inte går att blåsa liv i. Vi har vänner från förr, skolkamrater, bekanta, festarkompisar, idrottsvänner, arbetskolegor, vänners vänner, vänner som man gjort slut med, vänner som suger energi, vänner som ger energi, vänner man borde göra slut med, vänner man trodde man hade, vänner man inte visste om, vänner som vill ha och vänner som vill ge.

Idag ringde en av mina ”systrar”. Det gör att jag går omkring och ler med en varm känsla i magen. Vi pratade om allvarliga saker, inte så roliga men med mycket galghumor och glimt i ögat blev det ändå en riktig energipåfyllare. Ska berätta om idén om ”tycka-synd om timmen” vid annat tillfälle. Vi nafsade lite vid tanken på om det är i motvind vännen visar sig eller i medvind? Det jag tänker på är de vänner som verkligen finns då det är tufft, inte alltid är de som finns och hejar när det går bra. Det kan också vara så att vännerna har fullt upp med att själva hålla sig över ytan och energin inte räcker till mer. Vi skattade lite och vi konstaterade att vi inte behöver testa våra vänner på om det är där för oss i medvind, för vind i ryggen har vi inte haft så mycket av på ett tag!

Serien vänner har roat och värmt mig och de mina mycket och det finns repliker från serien som är obetalbara och de som är så sanna att det gör ont. Introsången till vänner har alltid talat till mig, ett smakprov av I’ll Be There For You av The Rembrandts:

 

 It’s like you always stuck in second gear. Well it hasn’t been your day your week, your month or even your year. I'll be there for you, when the rain starts to pour. I'll be there for you, like I've been there before. I'll be there for you 'Cuz you're there for me too.

 img-1469.jpg

I dag ska jag bära med mig värmen från min vän hela dagen. Änglar, visst finns de.

6 dec 2012